Digitale liniaal downloaden

Een digitale liniaal downloaden voor jouw telefoon of computer.

Waarom zou je een digitale liniaal downloaden?

We leven in een digitaal tijdperk. Weg zijn de etuis met gummetjes, geodriehoeken en linialen.

Vooral veel scholieren gebruiken tegenwoordig een centimeter op hun telefoon. Waarom ook niet? Net zo makkelijk toch? De meeste telefoons hebben immers standaard een digitale liniaal tussen de apps staan. Een liniaal downloaden is dus niet altijd nodig.

Ook steeds meer mensen op kantoor gebruiken hun liniaal digitaal. Iedereen heeft wel een mobieltje op zak en anders toegang tot een tablet of pc. Wil je nu toch een tastbare meetlat afbeelding hebben dan kun je hier een liniaal van 30 centimeter uitprinten. Voor de analoge diehards…

Waar gebruiken mensen de liniaal voor

Het kan zijn dat je midden tijdens de les op school ineens een liniaal nodig hebt en er geen voorhanden is. Dan is een digitale liniaal natuurlijk reuze handig. Of dat jouw collega op kantoor weer eens iets “geleend” heeft zonder het terug te brengen 😉

Hoe dan ook. De digitale liniaal op jouw telefoon of een liniaal op jouw scherm kan reuze handig zijn als je er snel een nodig hebt.

Digitale liniaal kopen

In plaats van een digitale liniaal downloaden, kun je ook een digitale liniaal kopen. Bij een digitale liniaal worden de cijfers op de liniaal digitaal weergegeven. Vaak zit er een schuifsysteem op waarmee je de maat kunt bepalen en dan kun je digitaal aflezen hoeveel centimeter iets is. 

Digitale liniaal

Op zich wel handig want de cijfertjes zijn vaak makkelijker te lezen. Bij een normale liniaal vervagen de cijfers op de meetlat door de tijd en bij een digitale liniaal is het duidelijker zichtbaar. Je kunt gewoon de batterij vervangen als het minder duidelijk wordt en je hebt zelfs digitale linialen met LED verlichting. Super handig!