Hoe liniaal instellen in Word

Gebruik je vaak Word van Microsoft Office en heb je daar een liniaal bij nodig? In dit artikel laten we je precies zien hoe je een liniaal kunt instellen in Word.

Liniaal bij Word

Waarom zou je een liniaal invoegen bij Word? De liniaal in Word is bedoeld om marges te kunnen meten op de pagina. Je wilt bijvoorbeeld maar een bepaald gedeelte van de pagina gebruiken om tekst of een afbeelding te plaatsen. Met de liniaal in Word kun je die marges goed in de gaten houden. Een liniaal in het programma Word is dus niet bedoeld om fysieke dingen te meten. Het heeft enkel betrekking op jouw pagina.

Jouw pagina marges zijn ook belangrijk. Deze kun je aanpassen door in Word te klikken op het tabblad “Indeling” en dan vervolgens te kiezen voor het icoon “Marges”.

Nu je weet wat jouw marges zijn, (afstand van paginarand boven, onder, links en rechts) kun je jouw liniaal gaan toevoegen.

Hoe liniaal instellen in Word

In de volgende stappen leren we je hoe je jouw liniaal kunt instellen in Word. Er zijn twee manieren voor. De meest simpele bespreken we hier als eerste.

Als je Word geopend hebt en je hebt bepaald wat de marges van jouw pagina moeten zijn dan zie je rechts bovenaan een zoekbalk met de tekst “Vertel wat u wilt doen”. Typ hier gewoon “liniaal” in en klik vervolgens op het resultaat. Makkelijker kan bijna niet.

Liniaal invoegen bij Word
Liniaal invoegen bij Word

Een tweede manier om jouw liniaal in te voegen in Word is ietsje omslachtiger maar niet ingewikkeld.

Als je Word geopend hebt kun je klikken op het tabblad “Beeld”. Daar zie je dan vervolgens “Liniaal” staan.

Hoe liniaal instellen in Word
Hoe liniaal instellen in Word

Nu is het alleen nog een kwestie van “Liniaal” te selecteren en jouw liniaal komt bovenaan jouw pagina in Word te staan. Zo simpel is een liniaal instellen in Word.

Liniaal bij Word
Liniaal bij Word

Je ziet, een liniaal instellen in Word is helemaal niet moeilijk. Misschien zie je met al de tabbladen en opties in Office door de bomen het bos niet meer maar als je even weet waar je het moet zoeken kun je snel aan de slag.  Ben je op zoek naar een liniaal om uit te printen dan kun je hier klikken