Liniaal op scherm

Liniaal op jouw scherm

Liniaal op scherm

Je bent op zoek naar een liniaal op jouw scherm en dan het liefst een liniaal op ware grootte? Op Onlineliniaal.nl vind je jouw liniaal online! Met deze liniaal kun je online dingen meten. Een meetlat op een scherm kan heel handig zijn als je snel iets wilt opmeten. De online meetlat is hier te vinden.

Hieronder een voorbeeld van een liniaal op jouw beeldscherm:

 

 

 

 

 

Hoe kan ik een liniaal op mijn telefoon downloaden

Liniaal op jouw telefoon downloaden

Misschien heb je er nog nooit over nagedacht, maar wist je dat er op jouw smartphone ook een liniaal te vinden is? In de meeste gevallen hoef je daar geen app voor te downloaden maar kun je deze gewoon vinden door naar het woord liniaal te zoeken in het zoekscherm van jouw telefoon. Tip! Bij Samsung telefoons zit de liniaal vaak verstopt in de Edge (zijkant van het scherm) Zo ben je dus niet afhankelijk van een meetlat online. Het kan ook zijn dat je op zoek moet naar een “ruler” op jouw scherm.

Online liniaal uitprinten
Liniaal op jouw beeldscherm downloaden en uitprinten

Hoe schrijf je liniaal in het Engels?

Liniaal in het Engels  (Liniaal English) schrijf je als Ruler.

How to write ruler in Dutch

You want to write “ruler” in Dutch? In Dutch the word “Ruler” is pronounced as “Liniaal”

Waarom een liniaal op het scherm gebruiken?

Een liniaal op het scherm van jouw pc, tablet of telefoon is reuze handig omdat je misschien niet overal een meetlat bij de hand hebt. Je telefoon in de meeste gevallen wel 😉 Natuurlijk kun je dan geen grote lengtes meten maar vaak is het net genoeg voor de simpele taken.  Het vervangt natuurlijk nooit het gemak van een echte liniaal. Werk je op een kantoor? Dan hebben ze vast wel een meetlat rondslingeren toch? Maar moet je bijvoorbeeld op school even snel iets meten dan is een liniaal op je telefoon een super oplossing. We lopen meestal niet meer met etuis vol met gummetjes en paperclips zoals vroeger 😉 

Liniaal uitprinten

Ben je echt in nood voor een liniaal dan kun je er op onze site een uitprinten van 30 centimeter. Hij is uit te printen op een A4 formaat. Je zou hem dan kunnen uitknippen of gewoon even vouwen. 

Je hebt dan een papieren liniaal waar je misschien even mee vooruit kunt.

Liniaal op schaal

Een liniaal op een beeldscherm is vaak niet op schaal. Daar zul je even rekening mee moeten houden. Het is niet zo accuraat als gewoon een fysieke liniaal. Tuurlijk is het handig die online liniaal voor de iPhone. En de liniaal voor Samsung werkt ook prima maar het zijn niet de meest nauwkeurige meetinstrumenten die je kunt gebruiken. Het zijn uiteindelijk maar hulpmiddelen voor als je even niets beters bij de hand hebt. Een digitale liniaal downloaden klinkt dus heel leuk maar wat heb je er echt aan als je belangrijke metingen wilt doen. De liniaal die je kunt uitprinten is dan een iets betere optie.

Heeft een liniaal op een scherm dan wel nut?

Dat is iets wat je jezelf kunt afvragen. Waarvoor heb ik nu een liniaal nodig. Moet ik een ruwe schatting maken van hoe breed of hoe lang iets is, of moet ik een nauwkeurige meting hebben. Wat we eerder al aangaven, een liniaal op jouw scherm is eigenlijk niets meer dan een makkelijk hulpmiddeltje. Je gaat ook geen meters proberen te meten met een klein schermpje natuurlijk. Het is te gebruiken voor kleine opmetingen en eigenlijk meer ook niet. Dus of het nut heeft in jouw specifieke situatie ligt helemaal aan wat je er mee wilt opmeten.

Conclusie

Een liniaal op het scherm kan voor kleine metingen gebruikt worden maar is niet erg nauwkeurig. Het is niet meer dan een handige tool in geval van nood. Voor het echte werk kun je beter een echte liniaal gebruiken.